Durf de uitdaging aan te gaan: Fier Factor in Veulen

Na de zeer succesvol verlopen spooktochten in het Venrayse kerkdorp Veulen is het hoog tijd voor iets nieuws. Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden voor de Fier Factor tocht. Tijdens deze overlevingstocht door de buitengebieden van het dorp draait alles om het uithalen van stunts en het ondergaan van beproevingen. Hoewel veel van de deelnemers wordt gevraagd geeft de uitdaging veel voldoening en gespreksstof achteraf.

De avond begint in een ontspannen sfeer met een kop koffie en een stukje vlaai in café zaal ‘t Veulen. Dan verschijnt plotseling trollenkoning Thura met zijn slaaf Babba ten tonele. In zijn drang naar het verkleinen van de mensheid tot een groepje uitverkorenen zonder angsten daagt hij de gasten uit deel te nemen aan de Fier Factor tocht. Door het afleggen van beproevingen en het aan durven gaan van stunts kunnen de groepsleden dukaten verdienen. Het team dat aan het eind van de avond de meeste dukaten verdiend heeft, is winnaar en mag zich als uitverkoren beschouwen.

Als een groepslid de uitdaging te smerig of eng vindt is hij of zij vrij om wel of niet mee te doen. Het team van deze “weigeraars” verdient daardoor minder dukaten.

De opdrachten zijn doorgaans van fysieke en mentale aard zoals:  spijkermat liggen, een muntstuk uit een bak met slangen halen, een oversteek over een beek, vuurspuwen, het eten van sprinkhanen, meelwormen of slakken en uitdagingen van visuele aard.

De eerste Fier Factor wordt gehouden op 24 en 31 oktober. Het programma is avondvullend en geschikt voor zowel kleine (bijv. kaart- of vriendenclubs) als grote groepen (personeelsverenigingen, buurtverenigingen, sportclubs enz.). Voor, tijdens en na de tocht worden de deelnemers onbeperkt voorzien van drank (exclusief sterke alcoholische dranken) en gedurende de hele avond worden er kleine gerechtjes geserveerd. Het hele arrangement kost â‚ € 45,– per persoon. Aan het eind van de avond worden de winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen uit handen van trollenkoning Thura hun prijs.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor de tocht kunt u terecht bij Antonie Thielen van café zaal ‘t Veulen via 06-55 92 09 96.